union_jack

Arkiv

Kalkulator for hobbysnekkere!
  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Vevsidene …

...er kortreiste, og i miljøvennlige farver. Vevmester er Ketil Svendsen, bundet til sidene med disse lenkene:

Min tue: #67 – Før og etter

linga_papir_008(Vi drar i gang igjen stafetten der beboerne på hyggelig vis utfordrer hverandre til noen enkle ord eller bilder om og fra livet på Torvetua. Listen legges der man selv vil. Først ut for denne gang er utflyttede Mai, som skrev del én for tre år siden. Av forskjellige årsaker ble ikke denne publisert, og en ny bolk er derfor lagt til! Les gjerne de gamle innleggene — du finner dem nederst på siden.)

(Mai Helen utfordrer familien Sætre i #65)

Av Mai Helen Linga, nyss utflyttet fra #67

Mitt Torvetua – del 1

linga_017Vi var de aller første som flyttet inn på Torvetua — den 8. juli 1998. I reklamen for tomtene het det: Bergens mest eventyrlige bosted! Vi falt pladask for Torvetua, og synes vel stort sett at det er eventyrlig å bo her.

Jeg husker med glede en av de første dugnadene. Terje Kleppe var dugnadssjef, og holdt en flott, inspirerende tale hvor jeg fikk en sterk fellesskapsfølelse! Jeg følte meg rett og slett hjemme og sikker på at vi hadde bosatt oss på rett sted 😉

Etter 13 år er følelsen den samme — når Idar tar fram trekkspillet når julegranen er tent!

I Blåbærskogen (mellom #67 og #65) kan man risikere å treffe på Flo’en med kamera, der han er i ferd m å forevige enten en ugle eller røyskatt …(!)

linga_papir_002Likevel — en ting skulle jeg ønske var annerledes … Utgangspunktet for Torvetua var at alle husene skulle være ubehandlet. Kledningen består av (som de fleste nok har fått med seg) malmfuru! Den inneholder mengder med harpiks som er naturens eget konserveringsmiddel og gjør at husene ikke trenger å beises. Dette sparer både tid, penger & ikke minst miljøet … (Torvetua er en miljølandsby — må vite!)

Mitt inntrykk var at de fleste ikke stolte helt på om dette var riktig — kunne husene virkelig tåle vær & vind? Kanskje noen bare synes det var penest med litt brunfarge — hva vet jeg?

linga_007I alle fall — etter 13 år står huset vårt like fint (jeg vet det er forskjellige meninger om akkurat det estetiske aspektet 😉 men jeg synes det hadde vært veldig stilig med 40 ubehandlete hus!

 

Mitt Torvetua – del 2

Da jeg skrev del en ante jeg lite om at jeg noen gang skulle skrive del to. For ikke så veldig lenge siden trodde jeg nemlig at jeg kom til å bli boende på Torvetua resten av livet!

Så hender det at livet tar en uventet vending og her sitter jeg altså — sammen med den samme familien, i Balders veg — i et hus midt i svingen, og har forlatt det fantastiske naturområdet i bytte mot ”drømmehuset” i gåavstand til fotballbanen til yngstemann, Bybanen og min søster (rett over gaten)!

Heldigvis kan vi fortsatt gå tur i Myrdalen og på Livarden, som vi for øvrig har flott utsikt til fra stuen.

Da vil jeg takke så mye for de 16 flotte årene vi har hatt på Torvetua.

Jeg stikker nok innom, bla. til Jule & Nyttårsbadet i Kulpen!

Mvh
Mai Helen Linga m/familie

 
Ser du ikke albumet under? Klikk HER.

Her finner du de foregående innlegg i føljetongen «Min torvetue»:

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*