Vevsidene …

...er kortreiste, og i miljøvennlige farver. Vevmester er Ketil Svendsen, bundet til sidene med disse lenkene:

Brøyting og parkering

Ingen traktor? Vi lager en!

Det er kanskje på sin plass med noen velvalgte ord om den tekniske situasjonen på, rundt og under Torvetua.

Været kan vi lite gjøre med — men vi har en brøytetjeneste som har vist seg tidvis utilstrekkelig og planløs, til tross for tyngre maskineri enn det de hadde jubelvinteren i fjor.
Resultatet er stålis, pent pyntet og dandert med klassisk bergenssne: sørpe & salt. Hvis værgudene er gode, har dette regnet bort i dag —
Vi jobber med dette (ikke med regnet, da).

I tillegg er salt/sand og salt er for lengst bestilt inn fra to aktører. Men (det nye 2011-ordet), som dere kanskje vet, er det jevnt over tomt i Bergen — knapt nok til salt i såret. Men det kommer.

I tunge stunder har nordmenn fryktløst grepet til binders og nisselue — og vi vil oppfordre alle om å ta sin del av måking, salting og tilsvarende «brannslukking» i nabolaget! Måk litt for naboen, så måker nok naboen for deg den dagen du mest trenger det.

Når det gjelder parkeringen må vi ta hensyn til hverandre!

  • Intern «gjesteparkering» på andre parkeringsflater enn egen er ofte nødvendig, men kvittér gjerne med noen gode spadetak for å få bilene tettere …
  • De med to eller flere biler må i den grad det er mulig stille bilene bak hverandre. Gjester likeså.
  • God kommunikasjon med naboen? Parkér bak, spør etterpå.

Ellers kan vi glede fellesskapet med at gravingen i Idars hage har båret frukter, noe hagen til Idar trolig ikke vil gjøre på en stund … Fantastisk innsats fra to gravegjenger (hatten av!) fikk hageflekken til å se ut store deler av kontinentet gjorde i 1916: 2 stykk 2,5 meters skyttergraver i brysthøyde.
I bånn lå et ødelagt sortvannsbend, som ble byttet ut. Dette, og elektrikerhjelp til «unit»-en, har gjort stans-frekvensen i sør til en helt annen enn i fjor. Noe arbeid gjenstår, men vi er kommet langt på vei!

1 kommentar tilBrøyting og parkering

  • Janne Johansson

    Snakket med Hans Morten og Even idag, og fikk vann på møllen:

    Jeg syns vi må vurdere, alvorlig, å gå til anforskaffelse av utstyr til å ta hand om snøryddingen selv, på dugnad. Akkurat som vi har en sortvannsgruppe, kan vi ha en snøgruppe – gjerne større – som kan betjene traktor eller 4-hjuler eller hva det nå blir, til snømåking. Og en snøfreser til fortauene og steder som er vanskelig tilgjengelig for større utstyr.

    Nå sitter vi igjen med stålis over hele området, fordi snøryddingen ikke har vært god nok. Vi betaler store penger for disse problemene.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*